Izvještaj 2. MASTERS

2. Masters PSBPŽ za sezonu 2016/2017 definitivno treba ostati ubilježen za povijest, po prvi puta nije se igrao mješoviti turnir već su dame igrale zasebno od muških te su dobile priliku ravnopravno se boriti ne samo za nagrade već i za ono čemu se teži godinama biti najbolja u kategoriji za dame. Ukupno se prijavilo 43 muških i 11 žena.

Osvrt na 2. Masters - MUŠKI

Prvo ime 2. Mastersa BPŽ je DAMIR BOŽIĆ,

Damir je od početka sa stabilnim igrama po desnoj strani došao do finala, u finalu Damir je dočekao inače timskog kolegu Roberta Soltokovića koji se je kroz repasaž izborio za finale nimalo lakim mečevima. Gledali smo odlično finale u kojemu je Roka zakomplicirao stvar dobivši prvu partiju, ali ipak kod Damira se vidjela odlučnost i koncentracija koja ga je odvela do najvišeg postolja. ČESTITKE DAMIRE !!!!

2. MJESTO pripalo je ROBERTU SOLTOKOVIĆU  Roka je u 1/8 finala ispao na lijevu stranu od timskog kolege Damira Božića, ali Roku to nije pokolebalo što se i vidjelo s 4 uzastopne pobjede kroz repasaž kojima si je otvorio mogućnost da u finalu vrati Boži za izbacivanje na lijevu stranu ždrijeba. Roka je odlično započeo finalnu utakmicu te je poveo Božu i gledali smo napetu i izjednačenu utakmicu u kojoj se vidjelo da će presuditi i najmanji kiks na izlazu ili spuštanju. Iako je bilo neizvjesno do samoga kraja Roka ipak gubi drugi susret i završava na 2. mjestu. ČESTITKE ROBERTE !!!!  

3. MJESTO pripalo je MARIU LUKŠIĆU, Mario je po desnoj strani došao do polufinala preko Ajdukovića, Kneževića, Lovrekovića, Peračkovića i Jelića gdje ga zaustavlja Damir Božić i baca ga na lijevu stranu ždrijeba. Na lijevoj strani ždrijeba maria je u finalu dočekao Robert Soltoković koji ga ujedno i zaustavlja na 3. Mjestu. Drago nam je vidjeti da se igrač poput Maria Lukšića vraća u prijašnju formu nakon dosta rezervirane protekle sezone. ČESTITKE MARIO !!!!

4. MJESTO osvojio je DOMINIK KNEŽEVIĆ, Dominik je nakon jeden pobjede na desnoj strani ždrijeba u dosta ranoj fazi natjecanja izbačen na lijevu stranu od Krešimira Kristića, ali naša mlada pikado nada u repasažu niže pet pobjeda i dolazi do polufinala lijeve strane gdje ga zaustavlja Robert Soltoković. Dominik je pokazivao u srazu sa Rokom dosta emocija i nervoze što je išlo na ruku Roki. Dominik koji je na prvom Mastersu osvojio tek 20 mjesto drugi završava na odličnom 4. Mjestu. ČESTITKE DOMINIK !!!!

Nagradu za NAJBOLJI IZLAZ na 2. Mastersu osvojio je Josip Jakubiv sa izlazom na 111, iako je puno više konkurenata bilo na prvome mastersu valjda jednostavno nije bio takav dan. Jakubivu su najbliži bili Josip Vrbljančević sa izlazom na 105 i Dino Huskić sa izlazom na 92. Kako je Jopa morao otići ranije s masters nagradu u njegovo ime preuzeo je timski kolega Dominik Popić. ČESTITKE JOPA !!!! 

zahvaljujemo se svima igračima na odazivu. Na linku dolje možete vidjeti kompletan poredak i tijek kroz ždrijeb 2. Mastersa BPŽ - MUŠKARCI

http://pikadosavezbpz.challonge.com/2masters2017

A sada šečer na kraju,

Na 2. Mastersu gledali smo i svjedočili povijesnom događaju na kojemu su Žene igrale međusobno i po posebnom sustavu bodovanja i nagradama. (zbog nagrada se ispričavamo jer je bilo neizvjesno koliko će biti prijava, te ćemo isto ispraviti na sljedečima mastersima).

Ukupno se prijavilo 11 Žena i sve zaslužuju biti spomenute bez obzira na ostvareni plasman,a to su redom:

1. Jana Kristić

2. Ivana Čošković

3. Matea Validžić

4. Irena Jašek

5. Kristina Ćirić

6. Nataša Ružić

7. Nikolina Zubak 

8. Izabela Jašek

9. Marija Vrbljančević

10. Marijana Orešić

11. Natalija Lutz

Cure HVALA vam na volji, želji, ljubavi prema pikadu i posebno hvala na promociji pikado sporta.

Osvrt na 2. Masters - ŽENE

Prvo ime 2. Mastersa BPŽ je NATAŠA RUŽIĆ,

Nataša je definitivno ostvarila povijesni uspjeh jer prije svega nije aktivan igračica i ovo su joj bili prvi službeni mečevi i natjecanje uopće. Nataša je po desnoj strani došla do finala nizajući pobjede preko Natalie, Mate-e, Ivane i Jane. Nataša je u polu finalu izbacila Janu na lijevu stranu, Jana se ipak preko lijeve strane vraća u finale na Natašu. Utakmica je bila nabijena s puno emocija i iako je Jana izjednačila dobivši prvu utakmicu, malo ju je pokolebalo pravilo dvije pobjede kada se dolazi s lijeve strane ždrijeba, što je Nataša iskoristila i odnijela pobjedu na 2. Mastersu u ženskoj kategoriji.  ČESTITKE NATAŠA !!!!

2. MJESTO pripalo je JANI KRISTIĆ,  Tko god igra i bavi se pikadom u našoj županiji poznaje ime Jana, Jana se dugo već bavi pikadom i ima svoj klub koji se natjeće u muškoj 3 kategoriji. Iako je Jana bila favorit za osvajanje Mastersa za žene jednostavno je malo falilo onog faktora sreće da dođe do toliko željenog trona u kategoriji žena. Ali ne sumnjamo u Janin uspjeh na jednom ili više mastersa od preostalih 5 u sezoni 2016/2017 ČESTITKE JANO !!!!  

3. MJESTO pripalo je KRISTINI ĆIRIĆ, Kristina je također igračica koja nadasve uživa u pikadu i također ima svoj klub koji se natječe u muškoj 3 kategoriji. Od Kike se isto dosta očekivalo na ovome Mastersu ali jednostavno nekad ide nekada jednostavno ne, a da ne spominjemo emocije i želju koje su frcale iz cura dok su bacale strelice. . Kike osvaja odlično 3 mjesto na Mastersu za žene. ČESTITKE KRISTINA !!!!

4. MJESTO osvojila je IZABELA JAŠEK, Izabela je u drugom krugu ispala na lijevu stranu ždrijeba od Jane Kristić, Izabela na lijevoj strani niže 3 pobjede u nizu preko Natalie, seke Irene i Ivane Čošković te dolazi u priliku za revanš sa Janom za ulazak u finale lijeve strane ždrijeba. Iako je utakmica bila napeta i neizvjesna Jana opravdava svoju reputaciju i zaustavlja Izabelu na odličnom 4 mjestu . ČESTITKE IZABELA !!!!

Još jednom zahvaljujemo se curama i Vas svih 11 ste pobjednice 1. ŽENSKOG MASTERSA u povijesti PSBPŽ.

Na linku dolje možete vidjeti kompletan poredak i tijek kroz ždrijeb 2. Mastersa BPŽ - ŽENE

http://pikadosavezbpz.challonge.com/2masterszene

Galeriju slika možete pogledati na našoj FB stranici ili na linku dole:

https://www.facebook.com/Pikado-Savez-BP%C5%BD-125147527545978/photos/?tab=album&album_id=1221630291231024

MASTERS BODOVNE LISTE DOLJE NA LINKOVIMA:

ZA MUŠKARCE: http://pikado.hr/sadrzaj/masters/16/11

ZA ŽENE: http://pikado.hr/sadrzaj/masters/16/5

Zahvaljujemo se svim Klubovima koji su ukazali povjerenje i posudili svoje pikado aparate, također se zahvaljujemo i organizatoru SC REHLICKI na pomoći oko organizacije, prostoru i klopi.

Također se zahvaljujemo i našoj promotorskoj FB stranici PIKADO FANOVI preko koje ste mogli u trajanju turnira dobiti puno informacija tekstom i u fotografijama. Stranicu Pikado Fanovi vodi i održava naš pikadista Dominik Popić pa Vas pozivamo da posjetite stranicu dole na linku i stisnete LIKE.

https://www.facebook.com/pikadofanovi/?fref=ts

Do sljedećeg Mastersa sportski pozdrav!

 

Pikado Savez Brodsko - posavske županije

  • 20.11.2016. 20:25:22
  • Pikado Savez Brodsko - posavske županije
  • Vijesti

Komentari

Jasmin Kovačević 20/11/2016 u 23:42

Bravo Bozo, bravo Role, bravo svi !!!

Ivica Kozina 21/11/2016 u 10:29

Cestitke misevima, naravno i svima ostalim

Martina Kordić 22/11/2016 u 11:30

Čestitke curama i dečkima!!!!! Posebno Nataši koja je odlično igrala i zasluženo uzela 1. mjesto!
P.S. SumNJamo!!!!!!!! (malo pismenosti nije naodmet)

Igor Rajić 22/11/2016 u 12:58

Hvala Martina ! Ako sam ja nepismen poslije dva dana prenošenja pikado aparata i pisanja izvještaja do ponoći u nedjelju. Po tebi za samo jednu riječ !!!! evo izazivam te da napišeš izvještaj za sljedeći Masters ili da pomogneš oko prenošenja aparata, da se ja mogu koncentrirati na pismenost.

Ivica Kozina 24/11/2016 u 09:55

Čestitam Krkani, vrijeme je bilo da se probudite

Dalibor Lovreković 25/11/2016 u 09:18

Tri pobjede u nizu. To mislim da nisu nikad u povijesti imali. Bravo Krkaniiii.

Miroslav Kolesarić 26/11/2016 u 09:12

Hvala. Krkani sad pišu povijest.

Za komentiranje se logirajte