Pregled Županijske Lige

Iako smo ovu sezonu van HPS-a zbog već znanih i opjevanih razloga, smatramo da se puno lijepih stvari ipak dogodilo našem Savezu kao npr. uvođenje 1. Kategorije natjecanja, povečani broj Mastersa, 1. Masters za Dame itd. i da to sve zajedno funkcionira besprijekorno.

 

Prva županijska kategorija

Nakon 8 odigranih kola prvo mjesto na tablici drži PK DOLLAR s ukupno 22 boda, dok mu za vratom dišu PK BIJELI MIŠEVI i PK SHARKS koji su međusobno na bod razlike.

Prošlogodišnji prvak 2 Kategorije PK SHARKS nekako je rezervirano krenuo u novu sezonu, te je baš zbog poraza od prvoplasirane dvije ekipe s omjerom 8:5:1 trenutno na trećem mjestu s ukupno 17 osvojenih bodova.

BIJELI MIŠEVI su krenuli odlično i agresivno u novu sezonu gdje su čak u 1. kolu svladali prošlogodišnjeg prvaka PK Sharks koji je uvijek težak protivnik. Miševi trenutno drže 2. mjesto na tablici omjerom 8:6:0 i ne sunjamo da će im se forma igre samo dizati.

DOLLAR je apsolutno ugodno iznenađenje koje će zasigurno držati ligu u neizvjesnosti do samog kraja. Dollar trenutno vodi u poretku bez poraza, ali s jednom nerješenom utakmicom protiv Sharksa i s ukupnim omjerom 8:7:1.

U doljnjem dijelu tablice Pub S. Oliver je na 4 mjestu s ukupno 9 bodova i omjerom 8:3:0. Pub je svakako ekipa koju ne treba eliminirati ni u kojem slućaju iako su lošije krenuli što zbog knapiranog igračkog kadra, što zbog promjene kategorije, uopće ne sumnjamo da će tražiti što bolji plasman na tablici do samog kraja sezone.

Na 5. mjestu tablice nalazi se Alfa Club ekipa koja je na odluku IO pristala igrati u 1 kategoriji, uz promjene igračkog kadra koji nisu bili za da igraju elitnu kategoriju, Iako je Alfa lošije krenula u sezonu uvjeren sam da će pokazati svoje talente u narednim kolima. 

Na posljednjem mjestu na tablici nalazi se Waka Waka, Wakeri su za sada bez učinka iako su to dečki koji igraju već dugi niz godina jednostavno se izgleda nisu snašli u ovoj kategoriji, no svi dižu formu pa tako će i Waka u to nema sumnje i nakon još 12 kola koje imaju za odigrati stvari se mogu drastično promjeniti.

Trenutno najbolji pojedinac lige u 1 kategoriji je Anto Jelić član PK Dollar-a s omjerom 31 odigrana, 27 pobjeda i 4 poraza, slijede ga momčadski kolega Ivica Kozina omjerom 32:27:5 i Damir Božić član B. Miševa s omjerom 31:23:8.

 

Druga županijska kategorija

Prvo mjesto nakon 8 odigranih kola trenutno drži PK Prvi. Pk Prvi nakon dosta rezervirane prošle sezone ovu sezonu neočekivano starta bez poraza. Prvima su na bod razlike ekipa Palazzo koja je nastala diobom Waka Wake i gašenjem Wake, a u kojoj su itekako poznata imena Pikado sporta. Za sada Palazzo stabilno drži 2 mjesto s 21 osvojenim bodom. 3 mjesto na tablici s osvojenih 15 bodova drže Sport Veterani, Veterani su zasigurno ugodno iznenađenje 2 kategorije i neugodan protivnik svakome, veterani će sigurno tražiti svoje mjesto na tablici nakon okusa trijumfa prošle sezone u 3 kategoriji. Come Back koji je na 4 mjestu s ukupno 14 osvojenih bodova do sada. Come Back ekipa simboličnog imena koja igra pod PK Bubamara, je zasigurno ekipa koju ne treba otpisati nikada i ne sumnjamo u njihovu volju i želju za pobjedama.

Na 5. mjestu tablice su legendarni Krkani, Krkani koji se već par sezona u borbi za opstanak u 2 kategoriji i napokon im se njihova upornost isplatila te su nanizali tri uzastopne pobjede što ih dovodi do 5 mjesta na tablici s ukupno 9 bodova.

Stativa, Graničar i Sport Mladići definitivno nisu ekipe koje bi trebale biti na začelju tablice svejedno u kojoj se kategoriji natjecali, vjerojatno je danak uzelo nesnalaženje kod izlaza ali to nam preostaje demantirati u narednih 13 kola do kraja sezone. 

Najbolji pojedinac nakon 8 kola je Dinko Jukić s omjerom 29:27:2, a prate ga Dino Huskić 32:28:4 i Igor Marić 31:24:7

 

Treča županijska kategorija

Trča kategorija dobila je povratnika Klub 26 i novu ekipu Outsiderse. Iako smo imali dva odustajanja i dalje u kategoriji se natječe 8 ekipa od toga 6 muških i dvije ženske.

Trenutno prvo mjesto na tablici drži Prvi 2 sa 17 Bodova, Prvi 2 ekipa sa velikim igračkim kadrom na raspolaganju i iskustvom višeg ranga natjecanja dobro se snalazi i za sada kontrolira bodovnu razliku.

Drugo mjesto na tablici zauzeli su dečki iz Klub 26 s ukupno 13 osvojenih bodova do sada. 26-ica iako je knapirana s igračkim kadrom polako se vraća u formu, a iskustva im ne nedostaje tako da njihov plasman nije neočekivan.

Inuuendo Kings su trenutno na 3 mjestu iako imaju isti broj bodova kao i četveroplasirani Outsidersi. Innuendo koji je također na knap s igračkim kadrom ali opet sve iskusnim i aktivnim igračima sigurno će do kraja sezone tražiti maksimalni br. bodova

Outsidersi su definitivno ugodno iznenađenje ove sezone, ekipa i igrači koji su svima nepoznanica u startu su pokazali zube i interes u borbi za jedan od pehara.

Na začelju tablice među muškim ekipama su Pub S. Oliver 2 i Truck koji također ne bi smjeli biti u dnu tablice pogotovo ne uz iskustvo i igrački kadar koji posjeduju, ali daleko je kraj i očekujemo da će se slika na tablici izmjeniti svakako.

Na samom začelju tablice nalaze se i dva jedina ženska kluba u našoj županiji Innuendo Queens i No Name, iako je curama teško se boriti s muškim klubovima i cijela bodovna slika izgleda nerealno, ostaje nam se nadati da će jednog dana i kod nas zaživjeti ženska liga. Ali napominjem cure se itekako lavovski bore i tko god se opusti protiv njih ili ih olako shvati mogao bi se lako i opeći.

najbolji pojedinci u 3 kategoriji su Saša Nenadić omjerom 18:18:0, Josip Vrbljančević 22:20:2 i Jasmin Haurdić 20:18:2

Do 15.12.2016. tj. sa 10 kolom završavamo ligu za ovu godinu uz malu pauzu za predstojeće blagdane.

3. masters održati će se 17.12.2016. detaljnije uskoro 

Sretno svima u narednim kolima i svim Nikolinama i Nikolama želimo sretan Imendan !

 

  • 06.12.2016. 08:56:59
  • Pikado Savez Brodsko - posavske županije
  • Vijesti

Komentari

Nema komentara, budi prvi komentator..

Za komentiranje se logirajte