3. Kategorija nove ekipe

Na samom startu sezone odmah problemi i to sa dvije nove ekipe.

Već smo objasnili ranije što se dogodilo sa utakmicom DOC vs TRUCK, ali bolje da ponovimo da ne bi bilo zabune i krivog shvačanja. Ekipa Truck se uredno pojavila na dogovoreni termin i lokaciju gostovanja u CB DOC kada im je rečeno na licu mjesta da nikoga nema i vjerojatno je da ekipa Doc-a najvjerojatnije neće igrati. Dok se to događalo javljeno je tajniku saveza u 18:30 od osnivača ekipe doc Harija Mujikića da oni iz nekih svoji razloga neće ipak igrati ligu tj. sezonu 2016/2017. Sukladno Natjecateljskom pravilniku PSBPŽ ekipa DOC izbacuje se iz registra i iz daljnjeg natjecanja, te sve njihove utakmice koje su trebali igrati do kraja sezone biti će slobodno kolo ekipama koje su trebali igrati protiv njih. Iako je Trucku upisana pobjeda 16:00, pravilnik jasno navodi da ako ekipa odustane ili bude izbačena iz daljnjeg natjecanja do polovice sezone svi njihovi prethodni rezultati se brišu, a ako isto bude u drugoj polovici sezone brišu se svi rezultati od polovice na dalje.

Drugi problem koji je nastao je utakmica između CB NINA i Innuendo Queens koja je već unaprijed najavljeno bila odgođena i trebala se odigrati danas. Innuendo Queens su regularno došli na utakmicu ali CB Nina se nije pojavila bez obrazloženja na svome prvom domaćinstvu uz bezuspješni pokušaj komunikacije. Također sukladno Natjecateljskom pravilniku Innuendo Queensima se upisuje pobjeda od 16:00 bez statistike. U nastavku je točka nepojavljivanje na utakmici iz Natjecateljskog pravilnika.

 

-          Nepojavljivanje na utakmici

Ukoliko se jedna od ekipa ne pojavi na utakmici u roku 30 (trideset) minuta od službenog početka utakmice ili s manje od tri igrača bit će kažnjena gubitkom utakmice maksimalnim rezultatom i bit će joj oduzeta 2 (dva) boda. Ovo pravilo ima izuzetak u slučaju da je ekipa spriječena višom silom. U tom slučaju kapetani su dužni dogovoriti u roku 24 sata novi termin utakmice i javiti ga rukovodstvu natjecanja. Termin nove utakmice treba biti u roku četiri dana od odgođenog
utakmice. Ukoliko kapetani ne dogovore novi termin odigravanja utakmice isti će odrediti rukovodstvo natjecanja. Kod nepoštivanja određenog termina primijenit će se stavak U slučaju drugog nepojavljivanja na utakmici, ista se ekipa automatski isključuje iz daljnjeg natjecanja. Ukoliko se to dogodi prije polovice natjecanja, svi rezultati te ekipe se brišu. Ukoliko se to dogodi u drugoj polovici natjecanja, brišu se svi rezultati od polovice na dalje.

Ako se ekipa ne pojavi na utakmici ili je napusti iz neopravdanih razloga bit će diskvalificirana iz daljnjeg natjecanja

 

Natjecateljski pravilnik biti će dostupan od sutra na novoj stranici ili ga je moguće dobiti od predstavnika Saveza u papirnatom obliku.

Iako uz Pikado idu druženje i dobra zafrkancija godinam se radi da se isti Pikado šport dovede na profesionalnu razinu što povlači poštivanje određenih pravila.

Stoga molimo Vas da se svi upoznate sa pravilnikom kako bismo izbjegli neugodnosti i daljnje sankcije.

Pikado Savez Brodsko - posavske županije

 

  • 07.10.2016. 20:37:55
  • Pikado Savez Brodsko - posavske županije
  • Vijesti

Komentari

Nema komentara, budi prvi komentator..

Za komentiranje se logirajte