Izvještaj 3. Masters 2018/2019

3. ovosezonski MASTERS održan je u sklopu 9. Humanitarnog turnira MNK Sv. Dominik Savio.

Želimo se zahvaliti Organizatoru MNK Kolonija Sv.Dominik Savio i PK SHARKS , ali i svima Vama koji ste svojim sudjelovanjem pridonijeli ovoj dobrotvornoj hvale vrijednoj akciji za prikupljanje sredstava za kupnju uređaja za odjel Pedijatrije naše gradske bolnice, za subvenciju kupnje aparata za polikliniku Zlatni Cekin te pomoć za odlazak u inozemstvo za liječenje sina naših pikadista.

Na ovom turniru okupilo se 47 pikadista i 10 pikadistica.

Prvo ime 3. Mastersa BPŽ je IGOR KNEŽEVIĆ

Dočekao je naš „brodski zet“ svojih 5 minuta i svojom fantastičnom igrom preko Petakovića, Aračića, Ćufurovića, AgostInija i Božića, duž desne strane, ostvario ulazak u finale gdje ga je imenjak Primorac dočekao na desnicu i izbacio u ždrijeb lijeve strane. Knežević se diže preko Jakubiva i kreće u osvetu i borbu za zlato. Vidjelo se da je Knežević željan igre i trona te je svojom vrhunskom igrom osvetio poraz od Primorca i ostvario pobjedu dobivši ga dva puta za redom. Knežević je osoba koja već dugo prati naše humanitarne i dobrotvorne akcije i opravdava svoj status vrhunskog pikado igrača i humanitarca kako u Istarskoj županiji, tako sada i u našoj.

ČESTITKE IGORE K.!

 

DRUGO MJESTO pripalo je IGORU PRIMORCU

Primorcu je ovaj put zlato iz ruku odnio imenjak, ali to ne umanjuje njegovu borbenost i kvalitetu igre koju pokazuje iz Mastersa u Masters. Primorac je u finale stigao desnom stranom preko Ajdukovića, Kljajića, Jurakića i Kneževića, ali se Knežević digao iz pepela i osvetio poraz. Gledali smo napeto finale, bez obzira na konačni rezultat, s puno "svirke". Međutim, Primorac je nakon prve izgubljene partije teško dolazio do ključne koncentracije potrebne za izlaz, što Knežević koristi i zaustavlja Primorca na 2. mjestu.

ČESTITKE IGORE P.!

 

TREĆE MJESTO pripalo  je JOSIPU JAKUBIVU

Jakubiv je igrač čiju igru ne smijemo zanemariti jer kada se zainati doskoči nam na postolje. Ispao je na lijevu stranu ždrijeba već u prvom kolu od Igora Agostonija, ali to ga ne zaustavlja. Josip Jakubiv na lijevoj strani niže čak 8 uzastopnih pobjeda što ga dovodi do finala lijeve strane, ali ga Fenix Knežević zaustavlja i ostavlja na dobrom 3. mjestu.

ČESTITKE JOPA!

 

ČETVRTO MJESTO pripalo je IVICI KOZINI

Možemo si dati za pravo pa reći da nam se Kozina nešto opustio ušavši u ovu sezonu, ili je jednostavno odlučio dati šansu mlađim naraštajima ( no hard feelings). No, kako bilo, ne umanjuje njegovu konstantno dobru igru i,što je najbitnije, volju za igrom, jer gdje je pikado tu je i Ivica. Ivicu je u drugom krugu desne strane izbacio klupski igrač Jurakić i tako je Kozina pao u lijevu stranu ždrijeba. Na lijevoj strani pokazuje da s njim nema šale i niže 7 uzastopnih pobjeda, ali u polufinalnom susretu lijeve strane Ivica nema lakoću na izlazu i zaustavlja ga bronca Jakubiv.

ČESTITKE KOZINA!

 

 

Ženski dio Mastersa :

 

PRVO IME ženskog Mastersa je ANKICA KLJUČEVIĆ

Ankica je definitivno pokazala da njezine igre nisu nikako slučajnost, a pogotovo u superjakoj konkurenciji osvojiti 1. mjesto je hvalevrijedno. Ankica je s lakoćom po desnoj strani , preko Matee, Marine Šmital i Izabele, došla do finala i napokon uzima zasluženo 1. mjesto, ponovno pobjedivši Izabelu. Casper daje svoj maksimum!

ČESTITKE ANKICE!

 

DRUGO MJESTO pripalo je IZABELI JAŠEK

Izabela dolazi preko 3 pobjede do 1/2 finala na desnoj strani gdje ju zaustavlja Ankica Ključević. Izabela se u finalu lijeve strane preko Magdalene Babić vraća na finalni ogled protiv Ankice. Svima bi bilo teško odigrati susret gdje vas ista osoba koja vas je izbacila na lijevu stranu ždrijeba dočeka u finalu i još k tome morate ju savladati čak dva puta, ali Izabela je odradila utakmicu uzdignute glave i bez obzira na poraz i osvojeno 2. mjesto vjerujemo da Izabela na narednim turnirima sigurno ima potencijala da ode do kraja i napokon uzme zlato.

ČESTITKE IZABELA!

 

TREĆE MJESTO pripalo je MAGDALENI BABIĆ

Moramo napomenuti da je ovo Magdaleni  tek  drugo natjecanje i da je nova igračica u ovom našem malom pikado svijetu. To je svakako slika koja govori da popularnost pikada raste kod žena i da postoji potencijal za osnivanjem ženske lige u skorijoj budučnosti. Magdalenu je na desnoj strani ždrijeba zaustavila Jašek Izabela već u prvom krugu, ali se Megi diže i preko Ines, Marine i Marije odlazi u finalnu borbu lijeve strane gdje ju drugi puta večeras zaustavlja Izabela.

ČESTITKE MAGDALENA!

 

 

 

 

ČETVRTO MJESTO pripalo je MARIJI VRBLJANČEVIĆ

Marija je nešto lošije startala u ovosezonskoj Masters seriji te od dva Mastersa uzela dva četvrta mjesta. Nije loše, ali navikli smo prošle sezone na znatno bolje rezultate. Mariju je na lijevu stranu izbacila Izabela, a onda se Marija probala trgnuti pobjedivši Mateu Validžić no nije joj uspjelo, jer ju zaustavlja klupska igračica Magdalena i tu je za Mariju natjecanje završilo. Nadamo se da će se Marija trgnuti i da ćemo ju gledati u znatno boljem izdanju.

ČESTITKE MARIJA!

 

 

Masters bodovne liste možete pogledati dolje na linkovima:

 

ZA MUŠKARCE: http://pikado.hr/sadrzaj/masters/19/12

ZA ŽENE:  http://pikado.hr/sadrzaj/masters/19/5

 

Galeriju slika možete pogledati OVDJE

 

Isto tako bi voljeli spomenuti kako se dan prije Mastersa igrao turnir ParovI 501 MO gdje je nastupilo sveukupno 28 parova. Isto tako djeca su imala svoj zasebni turnir gdje je nastupilo 18 djece do 15 godina.

Pobjednici parova :  1. mjesto IGOR PRIMORAC- DINO HUSKIĆ

                                 2. mjesto IGOR KNEŽEVIĆ – RADMAN

                                 3. mjesto DAMIR BOŽIĆ – JOSIP VRBLJANČEVIĆ

 

LINKOVI TURNIRA:

1. DOGOVORENI PAROVI

2. DJECA

3. POJEDINAČNO ŽENE

4. POJEDINAČNO MUŠKI

 

 

Zahvaljujemo se svim Klubovima koji su ukazali povjerenje i posudili svoje pikado aparate, također se zahvaljujemo i suorganizatoru PK SHARKS kojima je ovo već peta godina sudjelovanja u organizaciji prikupljanja sredstava potrebitima u sklopu dobrotvornog turnira u organizaciji MNK Sv. Dominik Savio - Kolonija.

 

Pikadisti su se još jednom pokazali kao pravi humanitarci i veliko HVALA svima koji su se odazvali, ali i onima koji su svoje donacije poslali iako nisu mogli sudjelovati.

  • 09.01.2019. 17:55:23
  • M.Vrbljančević/I.Rajić
  • Vijesti

Komentari

Nema komentara, budi prvi komentator..

Za komentiranje se logirajte