TURNIR U KLASIČNOM PIKADU PSVSŽ i PSBPŽ dana 18.01.2020

Prema odluci Hrvatskog pikado saveza od sezone 2019/2020 Hrvatska je kao članica WDF-a obvezna pokrenuti natjecanja u klasičnom pikadu (steel tip).
Teritorijalna podjela podrazumijeva četiri regije koje su obvezne u svoj kalendar uvrstiti najmanje 4 turnira u klasičnom pikadu. Jedna od četiri regije je i Slavonija koja obuhvaća županijske saveze Brodsko-Posavske i Vukovarsko-srijemske županije.
Prema razmatranju slobodnih termina kod oba saveza zaključeno je da su slobodni termini za održavanje regionalnih masters turnira u klasičnom pikadu:
1.      18.01.2020.- u Slavonskom Brodu, Kuglana Klarić;
2.      01.02.2020.- u Slavonskom Brodu natječaj;
3.      22.02.2020.- u Županji  i
4.      07.03.2020.- u Županji

Vrijeme početka turnira je  u 16h, s naznakom da je kotizacija  50kn.
Kotizacija ulazi  u fond  nagrada na svakom turniru po principu: 1. mjesto 40%, 2. mjesto 30% te dva 3. mjesta po 15 % (ne igra se utakmica za treće mjesto).
Također će se na svakom turniru dodijeliti i medalje, i to za 1. mjesto, 2. mjesto te dvije medalje  za 3. mjesto.

 

Ukratko o pravilima:
Pikado tabla se nalazi na standardnim udaljenostima kao i kod soft darts-a, udaljenost je 237 cm, visina centra je 173 cm te dijagonala od centra do linije bacanja 293 cm.
Turnir se odigrava prema pravilima da utakmica započinje tako što prvo prozvani igrač baca za bull (centar), te tko je bliži stječe pravo prvenstva bacanja.
Odlazak sa pikado table nakon vađenja strelica mora biti strogo sa desne strane. Gledajući prema  pikado tabli se definira smjer.
Pozicija  suca na utakmici je gledajući prema pikado tabli više lijevo pozicioniran u odnosu na pikado tablu. 
Utakmice se odigravaju po KO sistemu (nema lijeve strane), i to tako da se do polufinala igra na 4 osvojena lega (bolji od 7),    polufinale do 5 pet osvojenih leg-ova (bolji od 9), te finalna utakmica do 6 šest osvojenih leg-ova (bolji od 11).
Svaki igrač koji izgubi meč obavezan je suditi sljedeći meč ili pronaći zamjenu. Suđenje će biti olakšano korištenjem tableta ili drugih pomagala (mobilne aplikacije i slično), budući da velika većina igrača nikad nije imala priliku igrati ovakve turnire.
Važno je napomenuti da se utakmice igraju prema pravilu DOUBLE OUT, tj. dvostruki izlaz ili preko crvenog BULLA.
Po završetku masters serije najbolji igrači u poretku predstavljat će regiju Slavonija na završnici prvenstva u Zagrebu. Broj naših predstavnika ovisi o broju igrača koji će nastupiti na ovim turnirima, s tim da je maksimalan broj predstavnika 4 (četiri).

 

Neregistrirani igrači koji nisu članovi niti jednog od ova dva saveza ili HPS, a ostvare bodovnu prednost ne mogu sudjelovati samo na završnici prvenstva u Zagrebu.
Za prvi turnir će biti osigurane 4 mete i 4 tableta radi lakšeg suđenja i brže dinamike turnira.

 

Nadamo se vašem dolasku i sudjelovanju na turniru.
 

  • 08.01.2020. 18:12:53
  • Dinko Jukić/Tomislav Vidović
  • Vijesti

Komentari

Nema komentara, budi prvi komentator..

Za komentiranje se logirajte