ODLUKA IZVRŠNOG ODBORA PIKADO SAVEZA BRODSKO -POSAVSKE ŽUPANIJE

Dana 12.01.2020, IO PS BPŽ je donio zaključak o odigravanju KUP utakmica prihvativši sva pravila od HPS-a.  
 
Odlukom IO PSBPŽ-a poništava se utakmica  PK PRVI- PK WAKA WAKA, te se nalaže ponovni susret.
 
Ukratko o pravilima.
Igrači igraju igru MO 501, dvostruki ili trostruki izlaz.
 
1.SET, započinje se pojedinačnim igrama gdje domaći igrač prvi baca i tako započinje igru i igra se na dva dobivena lega, drugi leg otvara gost. Nakon tog susreta  igra se nastavlja tako da u drugom susretu domaćinski igrač opet započinje igru i igra se na dva dobivena lega, drugi leg otvara gost. Ukoliko je unutar susreta rezultat 1:1 ,tada se igra odlučujući leg u kojem se za početak susreta baca za prednost odigravanja ili za BULL  i  to domaćin prvi te onda gosti, odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.
Kada završe ta dva susreta započinje igra parova u kojoj prvi domaćinski par prvi započinje susret i igra se na jedan leg. Nakon tog odigranog susreta igru započinje  gostujući par i igra se na jednan dobiveni leg. Ukoliko  susreti završe rezultatom 1:1 ,tada se igra odlučujući leg u kojem se za početak susreta baca za prednost odigravanja ili za BULL  i  to domaćinska ekipa prva te onda gostujuća, odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.U susretu sudjeluju dva para koja su svoj susret i pobijedila.
Nakon odigravanja igre parova igraju se pojedinačne igre u kojima domaćin baca prvi i tako započinje igru. Igraju se dva susreta na dva dobivena lega, drugi leg otvara gost. Ukoliko su susreti završili istim rezultatom 1:1 ,tada se igra odlučujući leg u kojem se za početak susreta baca za prednost odigravanja ili za BULL  i  to domaćin prvi te onda gosti, odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.

2.SET, započinje se pojedinačnim igrama gdje gostujući igrač prvi baca i tako započinje igru igra se na dva dobivena lega,drugi leg baca domaćin. Nakon tog susreta igra se nastavlja tako da u drugom susretu gostujući igrač opet započinje igru i igra se na dva dobivena lega,drugi leg baca domaćin. Ukoliko susreti završe rezultatom 1:1 ,tada se igra odlučujući leg u kojem se za početak susreta baca za prednost odigravanja ili za BULL  i  to gosti  prvi te onda domaći, odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.
 Kada završe ta dva susreta započinje igra parova u kojoj prvi gostujući par prvi započinje utakmicu i igra se na jedan dobiveni leg. Nakon tog susreta  igru započinje domaći par i igra se na jedan dobiveni leg. Ukoliko su susreti završili istim rezultatom 1:1 ,tada se igra odlučujući leg u kojem se za početak susreta baca za prednost odigravanja ili za BULL  i  to gostujuća ekipa prva te onda domaćini, odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.​U susretu sudjeluju dva para koja su svoj susret i pobijedila.
Nakon odigravanja igre parova igraju se pojedinačne igre u kojima gosti bacaju prvi i tako započinje igru. Igraju se dva susreta na dva dobivena lega,drugi leg baca domaćin. Ukoliko su susreti završili istim rezultatom 1:1 ,tada se igra odlučujući leg u kojem se za početak susreta baca za prednost odigravanja ili za BULL  i  to gosti  prvi te onda domaći, odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.

3.SET započinje za prednost bacanja tj. za BULL s tim da prednost bacanja imaju prvo domaći igrači. Prednost dobivaju oni igrači koji bliže BULL-u bace. Ukoliko su susreti završili istim rezultatom 1:1 , odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.
 Kod igre parova tj. kod prve igre parova domaćin prvi baca za BULL, a prije drugog susreta parova, gostujuća ekipa prva baca za BULL. Ukoliko su susreti završili istim rezultatom 1:1 ,tada se igra odlučujući susret u kojem se za početak susreta baca za prednost odigravanja ili za BULL  i  to domaćinska ekipa prva te onda gostujuća, odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.U susretu sudjeluju dva para koja su svoj susret i pobijedila.
U nastavku seta pojedinačni susreti  se igraju tako da domaćin prvi baca za BULL, a onda gosti. Ukoliko su susreti završili istim rezultatom 1:1 , odluku o prednosti prvenstva bacanja ima onaj tko je bliže BULL-u pogodio.

 

1.SET 1.LEG 2.LEG

3.LEG (ako je potrebno)

1.SUSRET DOMAĆIN GOST BULL
2.SUSRET DOMAĆIN GOST BULL
3.PAR 1 DOMAĆIN    
4.PAR 2 GOST    
5.POBJEDNIČKI PAROVI (ako je potrebno) BULL    
6.SUSRET DOMAĆIN GOST BULL
7.SUSRET DOMAĆIN GOST BULL
2.SET
1.SUSRET GOST DOMAĆIN BULL
2.SUSRET GOST DOMAĆIN BULL
3.PAR 1 GOST    
4.PAR 2 DOMAĆIN    
5.POBJEDNIČKI PAROVI (ako je potrebno) BULL    
6.SUSRET GOST DOMAĆIN BULL
7.SUSRET GOST DOMAĆIN BULL
3.SET
1.SUSRET BULL LOŠIJI PRI GAĐANJU BULLA BOLJI PRI GAĐANJU BULLA
2.SUSRET BULL LOŠIJI PRI GAĐANJU BULLA BOLJI PRI GAĐANJU BULLA
3.PAR 1 BULL    
4.PAR 2 BULL    
5.POBJEDNIČKI PAROVI (ako je potrebno) BULL    
6.SUSRET BULL LOŠIJI PRI GAĐANJU BULLA BOLJI PRI GAĐANJU BULLA
7.SUSRET BULL LOŠIJI PRI GAĐANJU BULLA BOLJI PRI GAĐANJU BULLA
 
  • 13.01.2020. 17:22:31
  • Dinko Jukić/Tomislav Vidović
  • Vijesti

Komentari

Miroslav Kolesarić 13/01/2020 u 22:17

Jeeeeee. Zivila nam vlast.

Za komentiranje se logirajte