IZVJEŠTAJ TOP16

Dana 09.04.2022 u CB DOLLAR održan je i posljednji turnir za ovu natjecateljsku godinu. 

Prije svega zahvala domaćinu na odličnom turniru.

TOP 3 turnira su:

1.IGOR PRIMORAC

2.MARKO ŠULTER

3.IGOR KNEŽEVIĆ

 

Kratki osvrt na turnir:

Prvo se odgiravala igra po skupinama koja je možemo reći i završila prema nekim očekivanjima. Najveća borba se vodila u skupini A gdje su Josip Jakubiv, Milan Đekić i Damir Božić nakon odigravanja svojih mečeva odigrali sa jednakim brojem pobjeda i osvojenih legova. Krenulo se u razigravanje gdje je jedna strelica odlučivala gdje dolazimo do toga da Milan Đekić pobjeđuje i osvaja skupinu a Damir Božić zauzima drugo mjesto. Iz skupine B prolaze Igor Knežević kao prvoplasirani te Jasmin Kovačević kao drugoplasirani. U skupini C prolaze Ivica Kozina i Marko Liović, a iz skupine D kasnije će se ispostaviti dva finalista Igor Primorac i Marko Šulter.

Nakon odigravanja skupina napravljena je mala pauza koja je iskorištena za dodjelu nagrada za ligaška i kup natjecanja, kao i za statistički najbolju igračicu tokom masters sezone Ines Bašić, te igrače koji su zaustavljeni u skupinama.

Nakon kratke pauze nastavilo se sa turnirom na ispadanje gdje imamo mečeve Đekić-Šulter 3:5, borbu dva bivša šampiona Kozina - Kovačević 5:3, zatim Knežević - Liović 5:3 te Primorac - Božić 5:1.

U prvom polufinalu Šulter pobjeđuje Kozinu 6:4 gdje smo gledali odličan meč.Ivica malo kiksa pri izlascima što Šulter sjajno koristi i prolazi zasluženo u finale.

U drugom polufinalnom meču Primorac pobjeđuje Kneževića 6:5.Nakon što je Primorac poveo 5:2 i očekivalo se da dovrši meč Knežević se vraća na 5:5 i u zadnjem legu dolazi prvi do šanse za završetak partije gdje nije bilo dovoljno koncentracije što Primorac koristi i zasluženo ulazi u finale.

Nakon toga smo gledali meč za treće mjesto gdje je već nastupio i umor kod oba igrača ali odigrani susreti su bili na nivou gdje Knežević pobjeđuje Kozinu 6:2 i  zauzima treće mjesto.

Finale Šulter - Primorac 2:7

Iako rezultat tako nepokazuje finale je bilo neizvjesno.Šulter ulazi sjajno u meč i odmah odnosi 2 lega, no zatim se Primorac budi i niže 7 uzastopnih legova i osvaja turnir.

BRAVO IGORE

Čestitke svima.

Sada nam sljedi mala pauza gdje ćemo pratit naše predstavnike na državnim lligaškim i kup natjecanjima.

  • 12.04.2022. 18:57:14
  • Izvršni odbor PSBPŽ
  • Vijesti

Komentari

Nema komentara, budi prvi komentator..

Za komentiranje se logirajte