5.MASTERS TURNIR - ZAPISNIK SA IZVANREDNE SKUPŠTINE

Pozivamo sve na peti masters turnir u sezoni 2023/2024 - 03.02.2024 u 16h. Prijave traju do 15:50 i naknadne prjave se neće prihvaćati.

 

Iako je po rasporedu turnir trebao biti održan 10.02.2024 radi nemogućnosti održavanja turnir je pomaknut tjedan dana unaprijed.

Turnir će se održati u Kuglani Klarić.

A i B kategorija igraju 501 DO.

C kategorija igra 501 MO.

Prvo prozvani igrač prvi baca za BULL (tj. prednost bacanja) prije početka prvog lega. Onaj tko bliže pogodi BULL-u igra prvi u prvom i trećem legu .Igra se na dva dobivena lega.

Igra se 15 krugova i tko ima manji broj bodova osvaja leg. Ukoliko su na kraju 15 kruga igrači izjednačeni baca se na BULL i pobjedu lega odnosi onaj tko bliže pogodi.

Također prozvani igrač koji se nakon trećeg poziva (cca 5 min) nepojavi na crti automatski gubi meč.

Nema preskakanja ždrijeba. igra se prema challongeu po rednim brojevima.

 

 

 

Zapisnik sa izvandredne skupštine PSBPŽ

24.01.2024 sa početkom u 18h u CB Dollar održana je izvanredna skupština PSBPŽ.

Od 36 članova sa pravom glasa skupštini je pristupilo 19 članova čime je zadovoljen kvorum.

Za verifikacijsku komisiju izabrane su Iva Piršlin i Marija Bala.

Pristupilo se dnevnom redu:

1. Kao prva točka bio je odabir 7 člana IO. Kao jedini kandidat prijavio se Josip Skorupski te se pristupilo glasanju.

Jednoglasno je odlučeno da se prihvaća kandidatura Josipa te je samim time i Josip jednoglasno izglasan za novog člana IO.

2. Kao druga točka bilo je upoznavanje skupštinara sa nadolazećom organizacijom ekipnog državog prvenstva u pikadu. Tu je predsjednik saveza upoznao sve skupštinare o svemu dosada dogovorenom i kako planovi pripreme teku. Dogovoreno je također da ukoliko netko od članova saveza ima ili poznaje nekoga sa mogućnošću smješta da podatke i kontakte dostave nekome iz IO te će se ti podatci prosljediti ekipama koje stupe u kontakt oko smještaja.

Također je dogovoreno da tko god bude u mogućnosti na dan dolaska opreme dođe pomoći oko unosa stvari u dvoranu pri čemu su neki od skupštinara potvrdili i ponudili svoj dolazak. Kada saznamo točne detalje i vrijeme dolaska opreme o svemu čemo obavijestit zainteresirane te svi koji su u mogućnosti pomoći biti će dobrodošli.

 

3.Pristupilo se točki razno.

Kao prva rasprava pod točkom razno je predsjednik saveze ukazao na grešku koja se dogodila prilikom četvrtog mastersa. Naime odluka IO bila je da mastersi PSBPŽ budu zatvoreni tj. da pravo sudjelovanja imaju samo članovi PSBPŽ. S obzirom da je turnir bio humanitarnog karaktera ovaj turnir je bio otvoren za sve u svrhu što većeg odaziva igrača te su svi igrači koji nisu članovi PSBPŽ koji su sudjelovali na turniru bili stavljeni u A kategoriju. Sljedilo je glasanje dali da se uvaže bodovi ostvareni na ovom turniru ili da se isti ponište (odnosi se samo na A kategoriju).

Pristupilo se glasanju te je odlučeno sa 15 glasova ZA, 1 PROTIV te 3 SUZRŽANA da će svi bodovi ostvareni na masters turniru i dalje vrijediti. 

 

Iduća rasprava je bila dali kvalifikanti za državana natjecanja trebaju ići kao prvoplasirani sa masters liste ili sa završnica pojedine lige. Jednoglasno je odlučeno da će PSBPŽ kao prvoplasirani sa završnica pojedine lige predstavljati savez na državnim pojedinačnom prvenstvu.

Nakon toga je također izglasano i da će pojednici za svoj uspjehe tokom masters turnira također biti nagrađeni.

 

Sastanak IO je sazvan za petak 02.02.2024 pri čemu će IO kako je i najavljeno prije petog turnira odlučiti o tome kako će se igrati završnice u pojedinoj kategoriji te ćemo vas o svemu i isti dan i obavijestit. 

 

  • 29.01.2024. 21:57:13
  • Izvršni odbor PSBPŽ
  • Vijesti

Komentari

Nema komentara, budi prvi komentator..

Za komentiranje se logirajte