POJEDINAČNA ZAVRŠNICA PSBPŽ ZA SEZONU 23/24 I DODJELA LIGAŠKIH NAGRADA

U subotu 04.05.2024 s početkom u 16h održati će se pojedinačna završnica PSBPŽ za sezonu 23/24.

Turnir će se održati u kuglani Klarić.

Kao što je već odlučeno 1. i 2. kategorija igraju TOP 12, dok 3. kategorija igra TOP 8 sa liste održanih masters turnira u sezoni 2023/2024.

1. i 2. kategorija

Igraju se 4 skupine sa po tri natjecatelja. Igra se 5 legova i potrebno je odigrati svih 5 legova. Posljednje plasirani natjecatelj ispada dok ostali nastavljaju natjecanje u eliminacijskom dijelu turnira. Igra se 501 DO. Prije početka natjecanja odigrava se bacanjem na bull te onaj tko bude bliži ima prednost bacanja u prvom, trećem, petom ... legu. Prvi za bacanje bulla je bolje plasirani igrač. U eliminacijskom dijelu turnira prvoprozvani igrač baca prvi za bull. 

Križanja skupina će biti takva da četiri prvo plasirana igrača se križaju u sistemu 1-4 i 2-3 (pod uvjetom da ostvare prvo mjesto u skupinama, tj skupina prvo plasiranog sa masters liste se križa sa skupinom četvrto plasiranog sa masters liste). Nakon skupina četvrtfinale se igra prvi do 5, polufinale prvi do 6, te finale prvi do 7 osvojenih legova. Meč za treće mjesto se igra prvi do 6.

Skupine po plasmanima (podložno izmjenama u slučaju da netko od plasiranih nije u mogućnosti doći zamjena ne mjenja navedenog igrača nego se cijela lista pomiče za jedno mjesto).

1 2 3 4
8 7 6 5
12 11 10 9

 

3. kategorija

Igraju se 2 skupine sa po četiri natjecatelja. Igra se 5 legova i potrebno je odigrati svih 5 legova. Dva najlošije plasirana natjecatelja ispadaju dok ostali nastavljaju natjecanje u eliminacijskom dijelu turnira. Igra se 501 MO. Prije početka natjecanja odigrava se bacanjem na bull te onaj tko bude bliži ima prednost bacanja u prvom, trećem, petom ... legu.Prvi za bacanje bulla je bolje plasirani igrač. U eliminacijskom dijelu turnira prvo prozvani igrač baca prvi za bull. 

Križanja skupina će biti takva da četiri prvoplasirana igrača se križaju u sistemu 1A-2B i 2A-1B . Nakon skupina polufinale se igra prvi do 5, te finale prvi do 6 osvojenih legova.Meč za treće mjesto se igra prvi do 5.

Skupine po plasmanima (podložno izmjenama u slučaju da netko od plasiranih nije u mogućnosti doći zamjena ne mjenja navedenog igrača nego se cijela lista pomiče za jedno mjesto).

1 2
4 3
5 6
8 7

 

Molimo sve natjecatelje koji su ostvarili plasman na pojedinačnu završnicu da svoj dolazak potvrde e-mailom na adresu:izvrsniodborpsbpz@gmail.com do 03.05.2024 do 12h. Zamjene za igrače su redom po listi plasmana te će igrači biti kontaktirani u slučaju otkaza netkog od plasniranih.

Pobjednici svih kategorija ostvaruju direktan plasman na pojedinačno prvenstvo Hrvatske koje će se održati 11.05.2024 u Makarskoj, te će isti morati i potvrditi nakon završetka natjecanja. 

Nakon odigranih skupina održati će se i dodjela nagrada za ligaška natjecanja te molimo sve ekipe koje su osvojile jedno od prva tri mjesta u ligama da prisustvuju događaju.

Također će tokom turnira biti podjeljene i članske iskaznice HPS-a, te molimo da po jedan predstavnik svakog kluba tokom turnira dođe pokupiti iskaznice za svoju ekipu.

  • 30.04.2024. 07:23:18
  • Izvršni odbor PSBPŽ
  • Vijesti

Komentari

Nema komentara, budi prvi komentator..

Za komentiranje se logirajte